pondělí 9. listopadu 2015

Školím, školíme, školíte... i to je jednou poprvé

Nedávno jsem měl to štěstí, že jsem mohl prezentovat on-line nástroje ve výuce. Jelikož to bylo moje první ostré lektorování, vybral jsem si téma, které mě baví a ve kterém jsem si vcelku jistý. Jednalo se o prezentaci Google Apps for Education (GAFE), Google Classroom a nástroje pro zpětnou vazbu, kterým je Socrative. 
Už před dvěma měsíci jsem jako svůj požadavek uvedl WiFi, dataprojektor a vlastní zařízení, které by si měl každý účastník přivézt. Vyrazil jsem následně lektorovat na Festival pedagogické inspirace, který se konal v Základní škole v Kunraticích. Kapacitu jsem si stanovil na 20 posluchačů, přihlásilo se jich 14, z čehož jsem měl velkou radost a těšil jsem se, čím se vzájemně obohatíme.

Ale ne vše běželo úplně podle plánu. Abyste nemuseli vyprodukovat takové množství adrenalinu jako já, zde je pár mých postřehů a tipů, co a jak příště udělám určitě jinak. Nebudu se zde zabývat správným vedením prezentace, ale spíše jejím technickým zabezpečením. 

neděle 1. listopadu 2015

Žáci ZŠ Staňkov v partnerské škole na Slovensku - Den 3.

Také dnešní den sliboval nejeden nevšední zážitek... Naplánována byla návštěva Bánské Štiavnice, muzeum hornictví a tvořivé dílny. Vyrazili jsme opět na osmou hodinu a cesta autobusem netrvala nijak dlouho a přijeli jsme do cílového městečka. Musím se přiznat, že tohle město mě vážně nadchlo. Nádherné město, upravené, příjemní lidé, doktoři, doktorky, prostě všichni a všechno.